Hör spelarna om förväntningarna inför resan till Singapore. Foto: Alekzandra Granath/SVT

IBK Dalen till Singapore – ska utbilda andra länder

Publicerad

På måndag, den 17 juni, tar IBK Dalen sitt pick och pack och beger sig till Singapore. Under två veckors tid ska de spela och träna innebandy samt visa upp sig och utbilda andra länder.

– Vi åker dit för att promota innebandyn i andra länder, säger nyförvärvet Emma Bäcklund.

Det är genom ett samarbete med den största innebandyturneringen i Asien, SG Floorball Open, som både damer och herrar från IBK Dalen får möjligheten att åka till Singapore. Där ska de inte bara spela innebandy, utan också utbilda och coacha andra länder.

– Vi ska dels visa upp hur vi spelar men också vara med på träningar och hjälpa till. Det är viktigt för innebandyn att få fler länder som kan vara med och konkurrera högst upp, säger målvakten Måns Parsjö-Tegnér. 

Parsjö-Tegnér menar dock att innebandy är större än man tror i Singapore.

– Det brukar vara ett par tusen på läktaren och när vi är där ska det vara någon form av TV-sändning också.

”Kul upptäcka andra delar av världen”

Schemat för vistelsen innehåller av naturliga skäl mycket innebandy – men tid finns också för att upptäcka den asiatiska kulturen.

– Det är alltid kul att upptäcka andra delar av världen. Det ska finnas ganska mycket dötid mellan turneringarna då vi kan turista, säger Måns Parsjö-Tegnér.

Hör spelarna om förväntningarna inför resan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.