Foto: SVT

Ida och Hampus gifte sig spontant

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det Pride och stadskyrkan I Umeå firade genom att anordna vigslar på drop-in. Först ut var Hampus Eneslätt Perkiö och Ida Frostehag.

– Det känns väldigt fantastiskt. Det var väldigt oplanerat, men det kändes bra och mycket bättre än att ställa till med något stort, säger bruden Ida Frostehag.

Strax efter 15-tiden klev Hampus Eneslätt Perkiö och Ida Frostehag fram till altaret I Umeå Stadskyrka, för att bara några minuter senare lämna kyrkan som man och hustru.

– Vi båda studerar och har nyligen fått barn, så vi ville inte lägga ut så mycket pengar men ändå få det gjort, sager Ida Frostehag till SVT. Hampus lägger till:

– Så nu står vi här som man och fru, det känns helt underbart.

Det hela är ett arrangemang som stadskyrkan ordnat inför pride.

– Det är öppet för alla. Samkönade och olikkönade. Det enda som behövs hindersprövning och giltig ID-handling, och vi har till och med låneringar här, säger Susanne Dahl, präst, till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.