Foto: SVT

Idergards chef heter Jesus

Publicerad

Redan under gymnasieåren i Skellefteå var Thomas Idergard en påläggskalv som spåddes en lysande framtid inom politiken. Som 27-åring tog han över efter Fredrik Reinfeldt som ordförande i Moderata Ungdomsförbundet.

Men Idergard lämnade politiken och för åtta år sedan konverterade han från svenska kyrkan till den romersk-katolska. I höstas tog han ännu ett steg när han vigdes till präst i Jesuitorden.

I sitt arbete vid S:t Eugeniakyrkan i Stockholm lever han efter jesuiternas paroller fattigdom, kyskhet och lydnad. Hans chef heter – Jesus.

– Det borde alla ha. Jesus är en mycket bra chef, säger Thomas Idergard, 48 år. Ikväll fredag berättar han om sin livsresa under psykeveckan i Skellefteå.

Politik är fortfarande ett intresse. Men sin gamla roll att ta aktiv del i samhällsdebatten – som politiker eller fri debattör – saknar han inte.

Uppgiften att han en gång var påtänkt som en blivande partiledare för moderaterna, kommenterar han nu för SVT Nyheter Västerbottensnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.