Foto: TT.

Ikeakunder luras på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Delta i en tävling, vinn 15.000 kronor och shoppa loss i en av landets Ikeavaruhus. Det lockas Facebookanvändare av just nu – men allt är en bluff.

Det är Ikea Sverige som själva går ut på sin Facebooksida och varnar för bedrägeriet. Tävlingen går ut på att gilla, kommentera och dela en bild på Facebook, och den som gör det utlovas en chans att vinna 15 000 kronor att shoppa för i någon av Ikeas butiker.

Ser allvarligt på händelsen

”Hej! Just nu sprids en kampanj här på Facebook via en sida som är fejk. IKEA varumärket missbrukas för att vilseleda dig. Vi har ingenting med kampanjen att göra och tar starkt avstånd från att människor luras på detta sätt”, skriver de.

Ikea ser allvarligt på händelsen och kommer att undersöka om det går att vidta åtgärder. Den 26 februari öppnar företaget ett nytt varuhus i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.