Foto: Amanda Delgado Johansson

Iksus damer oslagbara

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ytterligare en vinst för Iksu under söndagseftermiddagen, och vinner de fyra till matcher blir de utan förluster under hela kalenderåret 2018. Men motståndet var ovanligt tufft idag.

– Prestationen kändes inte tipp-topp idag, säger spelaren Amanda Delgado Johansson.

Det blev en spännande början när innebandylaget Iksu mötte Gotlands lag Endre under söndagseftermiddagen. Iksu som hittills inte haft några förluster genom hela serien fick sig en tuffare start än vanligt när Endre inledde matchen med två mål.

– Vi är inte vana att ligga under. Men vi känner oss ganska trygga och självsäkra så vi var inte allt för oroliga, säger forwarden Amanda Delgado Johansson.

”Blandade känslor”

Efter de två första målen av Gotlandslaget Endre så vände Iksu med fem raka mål i rad och tog därmed ledningen, och vid matchens slut blev ställningen totalt 5-7 till Iksu.

– Det är lite blandade känslor. Vi vann ju med två poäng, men prestationen kändes inte tipp-topp idag, fortsätter Amanda som gjorde ett av målen.

Det är nu fyra matcher kvar under 2018 och det finns en chans att laget går helt utan förlust.

– Matchen mot Pixbo som är innan jul kommer att bli den största utmaningen, säger Amanda Delgado Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.