Hör Cornelia Fjellstedt om nyckeln till framgångarna. Foto: Tommy Forsgren, SVT

Iksus drömår verklighet – vann alla matcher

Uppdaterad
Publicerad

Iksu är helt oslagbara i damernas superliga i innebandy. Laget slog spiken i kistan för ett helt år utan förluster i serien efter fredagens vinst hemma mot Örnsköldsvik.

Ett helt år utan förluster i serien. Det låter helt galet, men det är precis vad Iksu presterat. Årets sista seger kom under fredagen hemma i Umeå mot gästande tabelljumbon Örnsköldsvik. Det blev en totalkross inför 450 åskådare, nästan fullsatta läktare.

– Det var uppsluppen stämning när Iksu rivstartade matchen. Lagmaskinen Iksu slutar aldrig mala på framåt, säger SVT:s reporter Tommy Forsgren på plats i arenan i Umeå. 

Det stora testet var egentligen söndagens match mot serietvåan Pixbo, men då slog Iksu till och krossade motståndet med 8-2. Inför fredagen stod alltså bara Örnsköldsvik i vägen för Iksus perfekta år. Det hann bara gå 33 sekunder, sedan var målfesten igång.

När Alice Granstedt satte 16-1 till hemmalaget så innebar det inte bara matchseger utan också att Iksu gjort sammanlagt 150 mål framåt denna säsong.

– Vi vill vinna hela tiden. Det är därför vi går obesegrade genom 2018, säger Cornelia Fjellstedt back i Iksu.

Vet du hur det känns att förlora?

– Om jag ska vara ärlig så har jag glömt det och vill inte veta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.