Foto: TT

Inbrott i flera fritidshus – stal mat

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen och torsdagen anmäldes flera inbrott i fritidshus i Oxvattnet i Åsele. Bland annat har verktyg stulits men också stora mängder matvaror.

Under onsdagen anmäldes tre inbrott i Oxvattnet i Åsele. I  åtminstone två av fallen har inbrottet skett via ytterdörren och väl inne i fritidshusen har tjuven fått med sig bland annat verktyg rapporterar polisen. Under torsdagen anmäldes ytterligare ett inbrott i samma område berättar polisens kommunikatör Peder Jonsson.

– Det tillgreps en hel del matvaror vilket kanske inte är den vanligaste typen av stöldgods, men också verktyg och elektronikvaror har stulits i några av fallen. Man kan misstänka att det rör sig om en räd då det just nu är fyra anmälda inbrott men det kan vi inte bekräfta än, säger han.

Genomförde brottsplatsundersökning – upptäckte nytt inbrott

Vid halv 12-tiden anlände polispatrull till platsen för att göra en brottsplatsundersökning. Därifrån rapporterar man om ytterligare ett inbrott. Totalt har nu fem inbrott anmälts under de senaste två dygnen. Ärendet utreds vidare vid lokalpolisområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.