Belysningsstolpen i Soliabacken är förankrad i berget och har sågats av. Foto: Daniel Olofsson

Inbrott och förstörelse i slalombacken Solia i Norsjö

Publicerad

Skidanläggningen Solia i Norsjö har den senaste tiden varit utsatt för både inbrott och förstörelse. Nu senast kapade någon en stolpe med motorsåg för att stjäla lamporna i backen.

– För en ideell förening som vår är sådant här verkligen jobbigt att råka ut för, konstaterar ordförande Daniel Olofsson.

Det var på nyårsafton som det upptäcktes att det varit inbrott i skidanläggningens pumphus. Pumphuset hade brutits upp och dörren var borta. Elementet där inne hade stulits. På grund av det frös vattnet till värmestugan.

– Vi var oroliga för att toaletterna inte skulle gå att använda men lyckades hjälpligt fixa till det mesta, säger Daniel Olofsson och berättar att de gjorde en polisanmälan som lades ner.

Nu i helgen upptäcktes att någon även stulit lamporna i en belysningsstolpe. För att lyckas med det har man enligt honom använt motorsåg och helt enkelt kapat stolpen.

– Lamporna kostar cirka mellan 2 000 och 3 000 kronor styck och är bara tre år gamla, konstaterar Daniel Olofsson som inte kan begripa hur nån kan göra så här mot ideella krafter som kämpar för att hålla backen igång.

Även den händelsen är nu polisanmäld, och föreningen har kontakt med försäkringsbolag om skadorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer