Inbrottet i Norsjö kopplas ihop med tidigare brott

Uppdaterad
Publicerad

Efter uppgifter från allmänheten har polisen nu kunnat knyta händelsen i Norsjö till ett inbrott i en annan matbutik i Arvidsjaur som skedde i fredags.

– Det var folk som hade observerat fordon i närheten av brottsplatsen, som vi kunde bygga vidare på, säger Christoffer Morén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Det var under lördagen som maskerade tjuvar bröt sig in i en matbutik i Norsjö och stal tobak. Några förbipasserade såg brottet och avbröt tjuvarna som lämnade platsen i en bil.

Polisen har nu fått in information från allmänheten som gör att man kan koppla inbrottet i Norsjö med ett inbrott ett dygn tidigare i Arvidsjaur.

– Sättet som tillgreppet skett på och de fordon som har observerats i både Norsjö och i Arvidsjaur, gör att vi kan dra den slutsatsen, säger Christoffer Morén.

Polisen vill poängtera att inbrotten i Norsjö och Arvidsjaur inte har något med den grova stölden i Robertsfors att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.