En inbrottsturné verkar resa genom de nordligaste länen. Polisen varnar och ger råd om hur tjuvarna ska motas bort. Foto: Stina Stjernkvist, TT/ Anders Wiklund, TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Inbrottsvåg under påskhelgen i norr – polisen varnar för pågående stöldräd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar för en inbrottsvåg som drabbat bostäder i flera län inom region Nord under påskhelgen. Senast har Nordmaling drabbats av inbrott, på likartat vis som tidigare.

Inbrotten har skett på liknande sätt. Först drabbades Jämtland (Östersund och Brunflo), därefter Västernorrland (Sollefteå, Örnsköldsvik) och nu senast Västerbotten (Nordmaling).

Polisen uppmanar folk till grannsamverkan – att grannar hjälps åt att hålla koll och se till att bortresta grannars hus ser bebodda ut.

Folk uppmanas att vara uppmärksamma på om okända personer och bilar rör sig i kvarteret. Notera registreringsnummer och larma polis vid misstanke om skumma avsikter.

– Upptäcker du inbrott i bostad, rör inget och gå inte runt i bostaden – då riskerar spår av gärningsmännen att försvinna, skriver polisens RLC-befäl Maria Lindgren på polisens hemsida.

Nu varnar alltså polisen för inbrottsvågen i alla fyra nordliga län inom Region Nord.

Foto: SVT Design

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så här stoppar du inbrottstjuven – hör polisens tips

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer