När räddningstjänsten kom fram var byggnaden övertänd. Foto: Räddningstjänsten

Industrifastighet totalförstörd – polisen utreder branden

Publicerad

En industrifastighet i Örsbäck, i Nordmalings kommun, totalförstördes i en brand natten till tisdagen.
Polisen misstänker att någon tänt eld på huset och har upprättat en anmälan om skadegörelse.
– Fastigheten var helt övertänd när vi kom till platsen med lågor upp till 15 meter upp i luften, säger Conny Eriksson, räddningledare i beredskap.

Larmet kom 00:21. När räddningstjänsten kom till fastigheten i Örsbäck, utanför Brattfors, i Nordmalings kommun var fastigheten helt övertänd.

Räddningstjänsten koncentrerade sig på att rädda intillliggande fastigheter och fordon i närheten.

– Vi kunde inte rädda byggnaden. Det var mycket av värde som stod därinne, bland annat två eller tre bilar som brann upp. Men vi kunde rädda de fordon och andra byggnader i närheten, säger Conny Eriksson, räddningsledare i beredskap.

”Misstänker att någon tänt på”

Polisen har spärrat av platsen och ska göra en teknisk undersökning för att fastställa brandorsaken. Polisen utreder händelsen som skadegörelse genom brand.

– Vi misstänker att någon har tänt på. Vi kan inte utesluta brott helt enkelt, säger Tobias Gustafsson, polisens jourhavande förundersökningsledare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer