På Täfteålogen hade man planerat för 16 danser i år, men allt har blivit inställt. Foto: Linnea Ehlin/SVT

Ingen dans på logen i sommar – pandemin sätter stopp

Uppdaterad
Publicerad

Dansbanorna i Västerbotten står tomma till följd av coronapandemin. På Täfteålogen utanför Umeå har man ställt in pardanserna månad för månad, men nu bestämt att det är slutdansat för säsongen.

– För oss som förening kommer det att slå hårt, säger Henry Forsberg, ordförande för Täfteå IK.

De arrangörer i länet som SVT har varit i kontakt med meddelar alla att danserna är inställda i sommar.

I Lycksele har föreningen Bugg och swing ställt in sina fredagsdanser på Medborgarhuset under våren, men hoppas kunna genomföra dem till hösten igen.

– Ingen skulle vara gladare än jag om det skulle gå att ha danser, men ärligt talat vet jag inte. Vi får se framåt hösten om rekommendationerna har ändrats, men som det ser ut nu går det ju inte, säger Mats Filipsson, ordförande för Lycksele bugg och swing.

”Tufft för orkestrarna”

I Ljusvattnet utanför Burträsk har man ställt in alla sommarens logdanser.

– Det är väldigt svårt för orkestrarna som försörjer sig på att spela. För alla oss dansare är det också väldigt tufft, för man tappar den sociala biten. Vi har många dansare över 70 år som är i riskgrupp, säger arrangören Joel Stenberg.

På dansbanan i Täfteå hoppades man länge att det skulle gå att dansa i år.

– Vi ställde in en månad i taget. Vi hoppades att restriktionerna skulle lättas, men till slut tog vi beslutet att ställa in danserna i augusti också, säger Henry Forsberg, ordförande för Täfteå IK.

Hör Henry Forsberg berätta mer om beslutet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.