Foto: SVT

Misstänkt utomhusvåldtäkt – ingen gripen

Publicerad

Ingen person har ännu blivit frihetsberövad för den misstänkta våldtäkten vid Sandåkern i Umeå. Fortsatt kommer polisen följa upp de iakttagelser de fått in.

Sent på onsdagskvällen spärrades ett stort område av vid Sandåkern i Umeå. Polisen inledde en förundersökning gällande en misstänkt våldtäkt.

Under torsdagen var polisen förtegen kring händelserna men går nu ut med att ingen misstänkt ännu blivit frihetsberövad.

– Vi jobbar med att skapa oss en bild för av vad som hänt. Våldtäkt är ett oerhört integritetskränkande brott att utsättas för, och mycket mer än att säga att offret är en kvinna kan jag inte, med hänvisning till förundersökningssekretessen, säger Elisabet Gladh Karlsson, som leder förundersökningen.

Ingen koppling till andra våldtäkter

Förra helgen skedde en våldtäkt utomhus på Ålidhem, ser ni någon koppling där?

– Vi ser den här anmälan som en separat händelse, i nuläget finns inga kopplingar till något annat ärende, säger Karlsson.

Polisens tekniker har undersökt den misstänkta brottsplatsen och ett stort antal förhör har hållits. Man har även knackat dörr i området för att samla in eventuella vittnesuppgifter.

Hålla i ytterligare förhör

Under fredagen kommer utredningen att fortsätta i området runt den misstänkta brottsplatsen, bland annat med fortsatt dörrknackning i området.

– Vi är fortfarande intresserade av att få in uppgifter från personer som rört sig i det aktuella områden under onsdagskvällen, då kan man gärna kontakta oss genom telefon 114 14, säger Elisabet Gladh Karlsson.

Polisen meddelar att de kommer följa upp de iakttagelser som kommit till polisens kännedom och man kommer även att hålla i ytterligare förhör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer