Passagerarna har inte nyttjat den nya flyglinjen mellan svenska Västerbotten och finska Österbotten tillräckligt mycket för att den ska bära sig. Foto: Patrik Samuelsson SVT

Ingen succé för flygrutt över Kvarken – tar paus på obestämd tid

Publicerad

Den nya flyglinjen över Kvarken mellan Skellefteå/Umeå och Karleby/Jakobstad hann knappt komma igång – så tar den en paus på obestämd tid.

– Intresset var stort, men man har inte lyckats få passagerare på flygen, säger Stig-Göran Forsman, vd på Kronoby Flyghangar till Yle. 

Flyglinjen startade i mitten av augusti och har enligt flygbolaget Jonair haft ungefär i medel 10 passagerare på en tur- och returflygning över kvarken. Det räcker inte och när rutten kan tas upp igen är oklart.

– Efter diskussioner igår med Skellefteå och Karleby- Jakobstadsregionen ser vi att det helt klart finns ett behov. Hur länge det blir paus är svårt att säga. Det beror också på världsläget, säger Stig-Göran Forsman till Yle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västerbotten
Mer Nyheter