Foto: TT/SVT

Inget besked om Lycksele BB vid dagens möte

Uppdaterad
Publicerad

Det kom inga besked om förlossningen i Lycksele under sommaren vid dagens hälso- och sjukvårdsnämnd.

– Vi fortsätter att försöka rekrytera, säger Brita Winsa.

Nämnden har beslutat om att ta fram en plan för hur bemanningen ska skötas framöver och se över bland annat arbetsmiljö och rekryteringsmöjligheter. Dessutom ska en extern genomlysning göras för se hur processen med bemanningen vid BB gått till i år.

Men några besked kring om BB i Lycksele ska kunna ha öppet under de tre juliveckorna i år kom inte. men förhoppningen är fortfarande att kunna ha öppet

Förlossningsvården i Västerbotten

– Det är ett par veckor kvar. Vi försöker rekrytera, vi kontaktar alla hyrbolag och söker personal med ljus och lykta.

Har ingen deadline

Har ni någon deadline för när ni ger upp?

– Nej, det finns ingen deadline. Vi jobbar på, men det ser inte bra ut, säger Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Parallellt med rekryteringsförsöken jobbar regionen med en plan för att lösa situationen om BB i Lycksele måste stänga.

– Vi har en personlig kontakt med alla som väntar barn i inlandet, så att de ska kunna känna sig trygga. Och vi har en plan för akuta ärenden med en barnmorska på plats i Lycksele dagtid samt att vi har en sovande barnmorska i beredskap nattetid. säger Brita Winsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningsvården i Västerbotten

Mer i ämnet