Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arkivbild.

Inget beslut om eventuell stängning av skidanläggningar

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten utreder fortfarande om skidanläggningar behöver vidta extra åtgärder för att hindra smittspridningen av Covid-19. Något tydligt besked om eventuell stängning eller om anläggningarna kan fortsätta ha öppet kommer tidigast tisdag eftermiddag.

Vid en pressträff meddelade statsepidemiologen Anders Tegnell att många skidanläggningar vidtagit åtgärder för att hindra smittspridningen. Liftar där flera personer sitter eller står trångt har stängts. Även afterski-verksamhet har på vissa orter stängts ner.

I bland annat Kittelfjäll följer man händelseutvecklingen rörande just skidanläggningar och man har vidtagit de åtgärder man kan.

– Vi har ju endast släpliftar så där blir det ju ett naturligt avstånd. Vi har flyttat liftkortsförsäljning så den sker utomhus och följer de anvisningar som finns, säger Jan Forsgren, vd Kittelfjällsliftarna.

Folkhälsomyndigheten meddelar att det förs diskussioner mellan myndigheter och näringsidkare för riskreducerande åtgärder och mer information om detta kommer vid Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff imorgon klockan 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya coronaviruset

Mer i ämnet