Foto: SVT

Oklart om byggnaden måste rivas

Uppdaterad
Publicerad

Christer Melander, chef på Hemfosa AB, som äger fastigheten som brann under måndagen, kommer under onsdagsförmiddagen att inspektera det som är kvar av Vattenfallsbyggnaden.

Klockan nio under onsdagen får SVT Nyheter Västerbotten telefonkontakt med fastighetsägaren Christer Melander som är på väg till Umeå för att gå på möte under förmiddagen och inspektera byggnaden.

Byggnadens skick

Än vet inte Christer Melander hur mycket som är förstört av byggnaden, men av bilderna att döma är den hårt åtgången. Melander tror inte att de kommer att få gå in i byggnaden i dag då det är avspärrat och rasrisk efter branden.

Storbranden i Umeå

– Vi kan inte bedöma hur mycket som är förstört än, vi kommer att vara på plats i dag, men vi kommer främst att vara på möten. Men vi kommer att fortsätta inspektionen i morgon, säger fastighetsägaren Christer Melander.

Försäkringsbolaget utreder kostnader

Det är Hemfosa AB:s försäkringsbolag IF som kommer att utreda hur mycket pengar det kan röra sig om för att återställa byggnaden efter branden. Under onsdagen kommer det att vara en stor skadegrupp som sitter i möte med IF:s Maria Holts i spetsen. SVT Nyheter söker Holts för kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Umeå

Mer i ämnet