Hör vad deltagarna själva har att säga om kursen. Foto: SVTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Här integreras nyanlända med fika och dans

Publicerad

I den lilla kommunen Bjurholm pågår projektet ”Go on” där man vill öka integrationen och hälsan i kommunen. Man gör allt ifrån att dansa zumba till att fika och lära sig att hitta i trakterna.

Läs och skrivträffar, sommarcafé för samtal, taekwondo, information om könsstympning, självförsvarskurser och hälsokurser med samtal om socker. Projektet ”Go on” anordnar kurser varje dag som blivit väldigt uppskattade. 

– De är till för nyanlända, föräldralediga, de som inte mår så bra. Vem som helst som bara sitter hemma och vill umgås och göra saker tillsammans, säger projektledare Sara Sarvi.

Kommer pågå hela året

När SVT besöker projektet är det ”de nyanländas dag” och samhällsorientering på schemat. De flesta temadagar är öppna för alla.

På träffarna brukar det vara mellan 5-25 deltagare per gång och åldern kan variera mellan 12-70 år beroende på tema. Projektet är ett samarbete med kommunen och Studieförbundet vuxenskolan. Det startade i maj och kommer att pågå till den sista december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer