Internationellt efterlyst man greps i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern greps vid 11-tiden på måndagen av poliser i Skellefteås lokalpolisområde. Mannen är från Tyskland och han är internationellt efterlyst för ett brott.

Mannen greps av poliser i Skellefteås lokalpolisområde. Mannen fördes till Skellefteå polisstation där han anhölls av internationella åklagarkammaren.

– Jag kommer inte gå in på vad det rör sig om för brott, men det rör sig inte om terrorism, säger Liv Fahlén, kommunikatör hos polisen.

Enligt polisen gick gripandet lugnt till.

– Det blir en häktningsförhandling idag, säger Rasem Chebil gruppchef och FU-ledare vid Skellefteåpolisen.

Fick tips som ledde till gripandet

Vilket brott är mannen misstänkt för?

– Det vill jag inte svara på, säger Kristina Lindhoff Carlesson, kammaråklagare.

Mannen har efterlyst av polis i Tyskland, enligt Lindhoff Carlesson.

– Vi fick ett tips om att han befann sig i Sverige och idag kunde han gripas, säger hon.

Lyckta dörrar

Enligt SVT:s reporter på plats vid häkningsförhandlingen, som startade klockan 15.00, bestred mannen gripandet men går med på häktningsframställan, som menar att mannen ska utlämnas till Tyskland enligt en europeisk arresteringsorder. Efter det fortsatte häktningsförhandlingen bakom lyckta dörrar vid Lycksele tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.