Siv Stensson, ordförande Företagarna Bjurholm. Foto: SVT

Företagarna irriterade – finns ingen bankbox

Uppdaterad
Publicerad
Irritationen är stor bland företagarna i Bjurholm efter att bankerna har dragit ner sin verksamhet på miniminivå och inte längre hanterar några kontanter. Även bankboxen har slagit igen och nu finns det ingenstans att banka in sin dagskassa i samhället.

Carolina Lindqist Edlund driver en färgbutik är upprörd över att det inte finns någon bankbox.

– Det är helt värdelöst. Vi kan inte sätta in några pengar överhuvudtaget, problemet är från början bankerna som inte hanterar några kontanter. Vi har blivit tvungna att köpa tjänsten med en servicebox och nu fungerar den inte längre.

Enda kommunen utan fungerande servicebox

Swedbank har slagit igen. Handelsbanken har öppet tre timmar två dagar i veckan men de hanterar inga kontanter. Loomis är det företag som hanterar kontanter i sina serviceboxar. Det finns 17 serviceboxar i länet.

Bjurholms kommun är den enda kommunen i länet som inte har en fungerande servicebox.

”Värna om glesbygden istället för att stänga saker och ting”

Maj-Britt Arholm som är marknads- och kommunikationsansvarig för Loomis Sverige förklarar att de hela tiden jobbar för att få till kompletterande varor och tjänster.

– Vi har ett problem och det är att när bankerna lägger ner eller byter lokal så blir vi tvungna att hitta en ny lokal för serviceboxen där vi kan säkerställa att säkerhetskraven är uppfyllda, säger Arholm.

Siv Stensson är ordförande för Företagarna i Bjurholm.

– Det är helt värdelöst. De ska värna om glesbygden istället för att stänga saker och ting, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer