Foto: SVT

Isbaneförening vädjar om pengar till röd traktor

Säsongen för Tavelsjös isbana närmar sig och föreningen Tavelsjö AIK som ligger bakom banan förbereder sig. Men en traktor till behövs, och därför vädjar nu föreningen om hjälp hos medlemmar och allmänhet.

Den 20 kilometer långa skridskobanan på Tavelsjön väckte stor uppskattning föregående vinter, och den drivs av ideella krafter. Nu behöver en traktor till, vid sidan av den traktor föreningen har, för att effektivisera röjningen.

– Vi har hittat en röd skönhet, men kostnaden är stor för vår lilla förening, därför hoppas vi att människor kan bidra med bidrag, säger Mattias Bornerberg, ordförande Tavelsjö AIK. Om föreningen lyckas köpa in en traktor till, skulle det gå att röja banan under eftermiddags- och kvällstid, att hitta ideella som snöröjer nattetid är svårt, då de flesta har arbeten att sköta dagtid. Och insamlingen har hittills gått bra.

– Det är redan ett 30-tal personer som skickat pengar. Från någon hundralapp till flera tusen. Och vi behöver inte nå hela vägen vad gäller betalning av traktorn, har vi en grund så kör vi, säger Bornerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer