Kniven som påträffades efter det misstänkta mordförsöket. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök: ”Vaknade av att hon högg mig med kniv”

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern åtalades på onsdagen vid Skellefteå tingsrätt misstänkt för mordförsök. Enligt förundersökningen ska hon ha knivhuggit en man i bröstet.

Mannen fick besök av kvinnan en kväll i oktober. De hade träffats för första gången några dagar tidigare.

Enligt förhör med mannen umgicks de hela natten och på morgonen väcktes han av att kvinnan knivhögg honom i bröstet. Några minuter senare ska kvinnan själv ha sagt att hon nog måste ringa ambulans.

Inget bråk eller någon annan händelse ska ha förekommit i samband med detta utan mannen uppger i förhör att angreppet kom från ingenstans.

– Jag vaknar av en fruktansvärd smärta, antingen av knivhögg eller när hon drar ut kniven.

Förnekar brott

Kvinnan förnekar gärningen och menar att en annan person högg, därefter ska hon ha hittat mannen på golvet. Utredningen visar dock att det bara finns DNA från mannen och kvinnan i huset.

– Mina minnesbilder är suddiga men jag kommer ihåg personen, jag såg honom, säger hon i förhör.

En knivslida hittades i kvinnans väska med DNA från henne och den utsatta mannen. Kvinnan ska själv ha lämnat kniven till polisen.

– Jag kan inte kommentera det, jag kommer inte ihåg varifrån jag tog kniven när jag lämnade den till polisen.

På onsdagen väcktes åtal mot kvinnan som misstänks för mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.