Foto: Patrick Trägårdh

Jägare försvunnen i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

En jägare i 45-årsåldern är sedan 13.30-tiden i går, torsdag försvunnen i skogen kring Vargträskområdet i Lycksele kommun. Vid 08-tiden imorse anträffades mannens hund. Senare under dagen hittades jägaren avliden.

Det var vid 13.30-tiden på torsdagen som jägaren i 45-årsåldern försvann i skogen i närheten av Vargträsk, som hör till Lycksele kommun. Jaktlaget slog larm när mannen, som är hundförare i laget, inte kom till återsamlingen när jakten avslutades.

”Många är ledsna”

Sökandet efter jägaren och hans hund har pågått sedan eftermiddagen i går och fortsatte under natten. Hunden anträffades under fredagsmorgonen.

– Just nu omfördelar polisen sökområdena. Stämningen är tryckt och många är ledsna, säger SVT:s utsände Patrick Trädgårdh.

Sökt mannen via mobil

Det lokala jaktlaget har assisterat polisen i sökandet och under morgonen har 20 personer från hemvärnet anslutit. Även grannjaktlaget har anslutit till polisens sökstyrka. Dessutom anslöt en hundförare från fjällräddningen till platsen strax innan klockan 11.00.

Sökinsatsen pågår enligt Västerbottens Kuriren inom Skarda viltvårdsområde med Skarda som mannens hemmahörande jaktlag.

– Vi har sökt mannen både via jaktradio och mobiltelefon och försökt pejla honom, men vi har ingen träff än, säger Fredrik Gerdin, kommunikatör vid polisens regioncentral i Umeå.

En sjöräddningshelikopter skickades ut under förmiddagen och vid 11-tiden anträffades mannen avliden av ytbärgarpersonal från helikoptern.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.