Foto: SVT

James räddning – sommarskola under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Umeå kommun låter elever gå sommarskola mot ferielön efter årskurs ett, en chans för de elever som har ämne att komplettera och komma ikapp. 18-åriga James Latham Forsberg är en av drygt hundra elever som gjorde det ifjol. I år blir de ungefär lika många.

– Jag blev distraherad av annat hemma, spelade spel eller somnade. Plugga på distans funkar dåligt för mig, jag är social och vill träffa folk och se de jag pratar med, säger James.

James Latham Forsberg går barn och fritidsprogrammet med inriktning mot väktare. Han har upplevt pandemin som extra besvärlig då han har svårt med koncentrationen på distans. Dragonskolan i Umeå erbjuder lovskola även i år, denna gång ska han jobba med sina rester i svenska.

– Jag vill ju inte gå om så jag kommer nog gå sommarskola fast solen skiner även i år. Jag har rester i svenska att göra och vill inte gå om årskursen.

Hör James Latham Forsberg i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.