Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det här är Skellefteås nya kommunalråd Foto: Svt

Nya kommunalrådet tror att Skellefteå klarar bostadsutmaningarna

Publicerad

Senaste sju åren har hon haft det tunga förtroendeuppdraget att sitta som ordförande i bygg- och miljönämnden, nästa vecka blir hon formellt vald att tillträda tjänsten som socialdemokratiskt kommunalråd jämte Lorents Burman.
– Det känns inspirerande att få ett annat helhetsperspektiv och jobba på nya politiska arenor, berättar Evelina Fahlesson (S) som varit på en del andra arenor genom livet.

Den trettiofyraåriga tvåbarnsmamman är nämligen före detta elitskidåkare och tävlar för Burträsk skidklubb. Men nu väntar andra utmaningar. Evelina Fahlesson blir förutom kommunalråd också ordförande i personalnämnden, och det passar henne.

– Att klara kompetensförsörjningen och se till att vi är en bra arbetsgivare känns viktigt för mig, men också att vi lyckas skapa ett hållbart samhällsbyggande, säger tillträdande kommunalrådet.

I det ingår också andra byggplaner.

– Vi har ju givit ett löfte om att bygga ett vård- och omsorgsboende under den här mandatperioden och det är vad vi jobbar för. 

Det är förövrigt en fråga som hennes pappa Kenneth hade på sitt bord under tiden han var socialnämndens ordförande.

Men det är många andra frågor som också blir hennes nu, och i klippet berättar Evelina Fahlesson bland annat hur hon ser på bostadsförsörjningen i Skellefteå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer