Jenny Johansson har i över ett år kämpat för att få flytta till ett boende. Foto: SVT

Jenny har fått flytta in på boende – ”Nu får jag min frihet”

Uppdaterad
Publicerad

83-åriga Jenny Johansson i Skellefteå, som engagerade hela Sverige efter att hon nekats äldreboende trots att hon fått rätt i domstol, har nu äntligen fått flytta.

Ända sen 83-åriga Jenny Johansson fick en stroke och blev förlamad för ett år sedan har hon kämpat för att få lämna sin lägenhet som ligger på tredje våningen utan hiss. Två vändor till domstol blev det innan kommunen backade och nu flyttar hon till Dammens äldreboende.

– Jag är verkligen tacksam. Nu får jag min frihet tillbaka, berättar Jenny Johansson som trots allt har en del motstridiga känslor att hantera.

Bott i lägenheten i 40 år

Lägenheten hon lämnar har varit hennes hem i närmare 40 år. Nu ska det mesta skänkas bort eftersom det inte ryms så många saker i det nya hemmet. Lite svårt är det också att lämna de vänner hon haft i området.

– Men jag hoppas hålla kontakten med dem. Det viktiga nu är att jag får ett helt annat liv där jag kan komma ut på dagarna. Jag har en härlig balkong med utsikt, det är toppenfint så jag tror att jag kommer att trivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.