Foto: SVT

Efter kaoset – Jimmie Åkesson kommer snart till Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas möte i Umeå blev ett kaos senast. Lokalerna fick utrymmas och mötet kunde inte hållas som planerat. Nu gör SD och partiledaren Jimmie Åkesson ett nytt försök i Umeå.

Det var många turer kring Sverigedemokraternas möte i Umeå i februari. Mötet skulle hållas på Väven. Personal vägrade arbeta under mötet. Efter kraftiga protester kring mötet beslutade partiet att stänga det för allmänheten.

När mötet väl skulle hållas spårade protesterna ur fullständning. Polisen fick arbeta hårt under kvällen och en polisman utsattes för ett strypgrepp.

SD-mötet i Umeå

Brandlarmet gick inne i lokalen och SD fick avbryta mötet.

Kommer i mars

– Jag har ingen förståelse för att de stör ett politiskt möte. Det får man inte göra och det är allvarligt att vi har en sådan ordning tyvärr, sa Jimmie Åkesson till SVT Nyheter Västerbotten då.

Nu är det klart att Jimmie Åkesson besöker Umeå den 16 mars, då SD håller ett möte för alla medlemmar klockan 19. Mötet ska hållas i kommunfullmäktigesalen vid gamla biblioteket i Umeå. Det skriver partiet på sin Facebookssida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD-mötet i Umeå

Mer i ämnet