Foto: SVT

Jonas Rastad JO-anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare landstingsdirektören i Västerbotten, Jonas Rastad, har blivit JO-anmäld för att ha kränkt yttrandefriheten. Det rapporterar tidningen Journalisten.

Rastad, som numera är regiondirektör i Skåne, stoppade det senaste numret av personaltidningen Ambulansbladet. Anledningen är, enligt Journalisten, att regionchefen inte uppskattade att Socialdemokraternas sjukvårdsråd fick svara på frågor om S syn på framtiden för ambulanssjukvården.

”Det ska vara neutralt”

Till Sydsvenskan sa Rastad att Ambulansbladet kom för nära den politiska sfären. ”Man får skriva om politik, men det ska vara neutralt”.

Anmälaren menar att övriga partier, i och med beslutet att stoppa den första texten i artikelserien, nu inte kommer få utveckla sina planer för ambulanssjukvården. Därigenom har yttrandefriheten allvarligt kränkts, enligt anmälan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer