Jonna Blind, Storumans Armsport, besegrade klubbkamraten Therese Söderling i finalen damer max 50 kg. Foto: Andreas Johansson

Jonna Blind klar för EM i armsport

Publicerad

Storuman dominerade SM i armsport

Armbryterskan Jonna Blind från Klimpfjäll har kvalat in för en plats i svenska landslaget till EM som avgörs i Rumänien i maj.

Jonna tog dubbla guld vid helgens SM-tävlingar i armsport. Jonna tävlar i klassen max 50 kilo, och vann SM-guld med både vänster och höger hand.

– Jättekul att landslagsplatsen är klar för fjärde året i rad. Som bäst har jag ett VM-brons från 2013, berättar Jonna Blind för SVT Nyheter Västerbotten.

Jonna går just nu en utbildning i Skelleftehamn, och sköter träningen på ett gym i Skellefteå.

Storumandominans

Jonna tävlar för Storumans Armsport, som i stor stil dominerade helgens SM i armbrytning som avgjordes i Ekerö utanför Stockholm.

Totalt erövrade klubben 25 guld, 21 silver och 14 brons – utan att legendaren och flerfaldiga världsmästaren Heidi Andersson var med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.