Kallt dubbelfall för Jonna i stolpsittningen

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Krona hade suttit på isstolpen i 40 timmar. Sen nickade hon till och föll av stolpen. – Det känns som en bortkastad helg, säger hon.

Under söndagen avgjordes den årliga isstolpsittningen under Wilhelmina Winter Weekend, WWW.

Tävlingen drog igång klockan 12:00 på fredagen och de sju deltagarna hade då 48 timmar av stillasittande på en två och en halv meter hög isstolpe framför sig.

Vid 05:00-tiden på söndagsmorgonen föll den första av deltagarna – i dubbel bemärkelse.

– Jag minns bara satt på pelaren och sen vaknade jag upp mitt i fallet, säger Jonna Krona, 19.

Slog i huvudet

Jonna Krona trillade alltså av den två och en halv meter höga isstolpen. Hon slog huvudet i stolpen bredvid innan hon träffade marken.

– Jag måste ha nickat till, tydligen ska jag ha pratat med en vakt precis innan jag föll, säger hon när SVT når henne på söndagseftermiddagen.

Fick uppsöka läkare

Efter fallet fick hon uppsöka en läkare.

– Läkaren sa att jag hade sträckt några ligament i knät och foten. Jag har ont i nacken och huvudet, men jag skulle vänta någon dag och se om det försvann, eller om det rör sig om en lätt hjärnskakning.

Andra blev rädda

Efter fallet peppades hon av de andra deltagarna i isstolpsittningen.

– Alla var väldigt trevliga och snälla, de blev rädda att de själva skulle ramla ner, efter att jag gjorde det.

”Det känns surt”

De andra sex deltagarna satt kvar tiden ut och fick dela på prissumman som var på 20 000 kronor. Jonna Krona valde att inte medverka på prisutdelningen.

– Jag är ganska less, så jag skippade det. Man är ju tävlingsmänniska så det känns surt när jag bara hade några timmar kvar.

”Känns som en bortkastad helg”

För Jonna Krona var tävlingen en ny erfarenhet, men om det blir någon mer gång är just nu väldigt tveksamt.

– Det var första och sista gången jag ställer upp. Det känns som en bortkastad helg. Nu får jag ta det lugnt och vila lite, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.