Foto: privat / privat

Sagas borttappade julklapp kom fram – i februari

Uppdaterad
Publicerad

I julas fick 15-åriga Saga en julklapp mindre än vad det var tänkt. Det skulle dröja ända till februari innan en förbipasserande fick syn på kuvertet i snön, och bestämde sig för att leda rätt på julklappens rättmätiga ägare.

– Folk är så otroligt hjälpsamma, det är helt galet, säger Sagas mamma Lina Samuelsson till SVT.

”Till Saga önskar Emmy Lilly och Viktor”

Det var den enda informationen som fanns på kuvertet. När Anna Benker hittade en borttappad julklapp på marken bestämde hon sig för att hitta ägaren. Hon skrev ett facebook-inlägg i en tipsgrupp i Umeå. Strax därefter hade de hittat Saga.

– Det är ju häftigt ändå, på en och en halv timme, på ett ställe där man inte bor och inte känner någon. Jag var själv förvånad över hur otroligt fort det gick, det är ju en väldigt bra sida med sociala medier, säger Anna Benker.

”Nog inte alla som skulle göra det”

Samtidigt, i en annan del av Umeå, sitter Sagas mamma, Lina Samuelsson framför datorn.

– Grejen var ju att jag var inte medlem i gruppen, men min fästmans ex-tjej hade sett det. Hon kände igen namnen på de som gett paketet.

Exakt hur julklappen kommit på villovägar vet hon inte, men dottern Saga kör en mopedbil och de misstänker att julklappen ramlat ur den under färden. Klart är i alla fall att familjen är både glada och rörda över insatsen.

– Jag tycker det var jättefint, så snällt att hon tog hand om det och att hon gjorde en sökning också. Det är nog inte alla som skulle göra det tror jag, säger Lina Samuelsson.

Spännande paketöppning

Hon passar på att tacka alla dem som hjälpt till för att julklappen skulle komma fram. Så vad var det i kuvertet? Ett par biocheckar.

– Det var väldigt roligt och kändes som att det var värsta grejen, som att det hade varit en miljon kronor i kuvertet, skrattar Lina Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.