Foto: TT

Startar det enda juniorhockeylaget i inlandet

Publicerad

Tannbergsskolan och Lycksele Sportklubb (LSK) vill tillsammans höja nivån på juniorhockeyn i inlandet. Nu ska LSK starta ett juniorlag och hockeygymnasiet ska förbättras.

Inlandet har saknat ett juniorlag under en längre tid, något som gått ut över utvecklingen för många unga hockeyspelare.

– Vi ser att steget från U-16 till A-laget är alldeles för stort. Det behövs ett J18-lag för att utveckla de spelare som bor i inlandet, säger Elisabeth Björnsdotter Rahm, ordförande i Lycksele Sportklubb.

Plockat in tränare från Leksand

Till satsningen har man plockat in Nils Filip Johansson som tilltänkt tränare. Johansson har tidigare tränat ungdomslag i både Leksands IF och Växjö Lakers. Han har dessutom en examen med inriktning på prestationsidrott.

– Han verkar väldigt målinriktad. Jag tror det är jättebra att få in en kille utifrån med sitt eget perspektiv, menar klubbordföranden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.