Kackerlackor tvingar Umeårestaurang att stänga

Publicerad

En restaurang i Umeå tvingas hålla stängt sedan kommunens inspektörer hittat kackerlackor i lokalen.

Det var i fredags som två inspektörer från Miljö- och hälsoskydd gjorde en oanmäld inspektion. Det efter att de fått tips om att det skulle finnas kackerlackor i restaurangen. Vid inspektionen hittades både levande och döda kackerlackor på golvet, i olika delar av lokalen.

Inte sett i Umeå tidigare

– Jag har inte stött på kackerlackor i Umeå tidigare, ingen av mina kollegor heller. Ägarna hade redan anlitat ett bekämpningsföretag, men tydligen tar det tid innan man kommer åt alla, säger Carina Lindberg, inspektör.

Restaurangen tvingas stänga

Efter inspektörernas besök tvingas nu restaurangen hålla stängt till dess att skadedjuren är helt borta och lokalerna sanerats. Innan de tillåts öppna igen kommer Miljö- och hälsoskydd säkerställa att åtgärderna är tillräckliga.

Är kackerlackor farliga?

Visa

Kackerlackor är smittbärare av olika sjukdomar och förorenar med sin avföring och illaluktande sekret. Angripna matvaror är omöjliga att rädda och angripna varor och produkter bör kasseras. Sekretet kan dessutom framkalla allergiska reaktioner hos människor.

Källa: Anticimex

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer