Foto: Anders Sellström

KD-politikern: ”Jag hör skottlossning”

Uppdaterad
Publicerad

I fyra timmar tog Umeåpolitikern Anders Sellström (KD) skydd inne på en restaurang i Strasbourg i samband med gårdagens skottlossning.

– Det började strömma in folk i restaurangen, säger han.

Minst tre personer dödades och tretton har skadats vid skottlossningen i franska Strasbourg. EU-parlamentarikern Anders Sellström (KD), från Umeå, var på väg till en middag i närheten av skjutningen.

– När vi kom in var det inte så mycket folk men bara några minuter senare började det strömma in folk i restaurangen som nog hade blivit tillsagda av polis att söka skydd där inne, säger Anders Sellström (KD) till SVT.

– Det strömmade in folk och det var väldigt orolig stämning och man visste inte vad som hänt. Man sökte information direkt men det blir mycket rykten i början innan man får koll på läget, säger han.

De satt inlåsta på restaurangen i fyra timmar, fram till midnatt, innan de släpptes ut.

Klippet ovan spelade han in bara minuter efter att de släppts ut och där beskriver han stämningen i centrala Strasbourg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.