Villorna på Smedvägen i Bjurholm ska tillsammans med åtta lägenheter i kommunen säljas. Det beslutade kommunfullmäktige under måndagens sammanträde. Foto: Bjurholms kommun

Klart: Hyresbostäder i Bjurholm ska säljas

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Bjurholm beslutade i måndags att ge kommunstyrelsen i uppdrag att sälja ut 19 hyresbostäder i kommunen.

Det rör sig om åtta lägenheter och elva villor som ska säljas.

Anledningen till att man vill sälja bostäderna är för att kommunen har en stor underhållsskuld på sina fastigheter. En försäljning ska kunna generera intäkter som ska investeras i underhåll och renoveringar på andra fastigheter som kommunen äger, vilket vi tidigare rapporterat om.

De elva villorna finns på Smedvägen i centrala Bjurholm och lägenheterna som berörs ligger på Rektorsgatan och i Agnäs.

– Nu till veckan kommer vi träffa hyresgästerna för att diskutera hur man vill gå vidare. En del kanske vill köpa sin bostad, en del vill fortsätta hyra och en del kanske inte har möjlighet att köpa, säger kommunalrådet Christina Lidström (M).

Råder bostadsbrist

Hon säger att kommunen inte kommer köra ut någon hyresgäst på gatan  – men samtidigt råder bostadsbrist i Bjurholm.

– Vi kan ju inte erbjuda något som inte finns. Vi kanske får vänta in att en lika stor lägenhet ska bli ledig. Det finns ett beslut nu som ska verkställas, men vi är medvetna om att det kan ta flera år att göra det, säger Christina Lidström (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.