Jimmie Ericsson, Skellefteå AIK. Foto: Robert Granström / TT

Klart: Jimmie Ericsson slutar i Skellefteå AIK

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK:s Jimmie Eriksson slutar. Det bekräftar nu sportchefen efter att parterna inte lyckats komma överens om Jimmies roll i laget och vilken lön han ska ha.

– Vi hade hoppats på att vi skulle hitta en lösning, men det gjorde vi inte och det är synd. Han har betytt mycket för oss. Men så blir det ibland, säger Skellefteå AIK:s sportchef Mikael Lindgren.

Enligt Lindgren kunde han och Ericsson inte komma överens om vilken roll Ericsson skulle ha i laget i framtiden och vilken lön han skulle ha.

– Det är som med vilka spelare som helst, man har en prioritering, både var man vill ha spelarna och det ekonomiska, säger Mikael Lindgren.

”Har betytt jättemycket för Skellefteå”

Enligt Mikael Lindgren finns det inget ont blod mellan dem, det hela handlar snarare om att de har haft olika syn på Ericssons framtida roll i laget.

– Det här är mitt tredje år som sportchef i Skellefteå, men jag har följt laget på nära håll även innan. Jimmie Ericsson har betytt jättemycket för Skellefteå, säger Mikael Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.