Idag beslutades om öppettiderna på återvinningscentralen i Jörn. Foto: SVT

Klart: Sopstriden i Jörn – så blir öppettiderna

Uppdaterad
Publicerad

Tekniska nämnden i Skellefteå har efter en stridig höst klubbat de nya öppettiderna för återvinningscentralen i Jörn.

Beslutet blev att centralen ska hålla öppet varje måndag under perioden april-september. Under oktober-mars ska centralen hålla öppet en måndag i månaden. Dessutom ska centralen hålla öppet en lördag under maj, juni och augusti.

 ”Jag är ändå inte nöjd med beslutet”

Politikerna var i sitt beslut generösare än tjänstemännen på tekniska kontoret, som ville bomma igen återvinningscentralen helt under vintern och halvera öppethållandet under sommaren till en dag varannan vecka.

– Men jag är ändå inte nöjd med beslutet. Jag vill se kontinuitet och kunna lämna grovsopor en dag i veckan. Även vintertid, säger Gunnel Flinta som skriftligen protesterade mot förslaget att vinterstänga helt. 

Om du jämför förslaget vinterstängt med beslutet att hålla öppet en dag i månaden?

– Som att välja mellan pest eller kolera. Jag kan köpa att de håller öppet färre timmar per dag men en dag i veckan är det minsta man kan begära.

Flinta menar att konsekvensen blir att folk åker till grinden när de tror att det är öppet och lämnar sina grovsopor där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.