Knarkduo döms till fängelse – skickade två kilo hasch

En man från Stockholmsområdet skickade ett paket med två kilo hasch till en man i Umeå. Nu döms båda till fängelse.

I oktober förra året omhändertog polisen ett paket på flygplasten i Umeå. När paketet analyserades visade det sig att det innehöll tjugo kakor hasch, tillsammans vägde kakorna två kilo. När polisen undersökt paketet lämnades det tillbaka till posten.

Polisen spanade på den 26-årige Umeåbon som stod som avsändare på paketet. När mannen hämtade ut paketet och polisen skulle gripa honom försökte han köra ifrån dem. När polisen lyckades stoppa mannen fann de 350 tabletter smärtstillande läkemedel och flera zip-påsar med cannabis i mannens bil. Polisen hittade också stora mängder narkotika i mannens lägenhet.

Nekar till brott

Paketets avsändare, en 25-årig man från Stockholmsområdet nekar till brott och menar att någon annan måste ha skickat paketet i hans namn. Men eftersom mannens fingeravtryck hittats på två av påsarna med narkotika finner tingsrätten detta omöjligt. Uppgifter från Postnord visar att försändelser skickats mellan männen vid flera gånger tidigare.

Umeåbon har uppgett att han skulle använda narkotikan själv. Men tingsrätten bedömer att detta är långsökt bland annat eftersom narkotikan som hittades var uppdelad i små påsar. Han döms till fängelse i ett år och två månader. Mannen från Stockholmsområdet döms till ett års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer