Trafiken stoppades på Kolbäcksbron i Umeå där en knivman härjade runt och försökte stoppa bilister. Foto: Umeå kommun/arkiv.

Knivman stoppade bilar på Kolbäcksbron i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern med kniv stoppade förbipasserande bilar på Kolbäcksbron i Umeå på torsdagsmorgonen. Flera bilister drabbades av mannens framfart.

– Jag trodde först att det var någon som behövde hjälp, sen såg jag kniven och körde runt honom, säger ett vittne till SVT Nyheter Västerbotten.

Det var vid 09.30 på torsdagen som knivmannen orsakade kaos på Kolbäcksbron. Fler bilister tvingades stanna, då mannen ställde sig med kniv mitt framför bilarna.

– Han kom fram och ställde sig mitt framför min bil och viftade med armarna. Han hade en rätt stor kniv, typ som en brödkniv i handen, säger ett vittne till SVT Nyheter Västerbotten.

– Det var flera bilar och en lastbil som blev stående. Det var en sjuk händelse, fortsätter bilisten.

Flera personer larmade polis. Polis åkte till platsen och stoppade trafiken på bron. Mannen greps och misstänks nu för olaga hot. Vid 10.30 släpptes trafiken på igen.

Polisen kommer nu bland annat att hålla förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.