Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Petter Andersson om bagageluckan som spökar. Foto: SVT

Kollegans nyckel öppnar Petters bagagelucka – omöjligt enligt tillverkaren

Uppdaterad
Publicerad

Bakluckan på Petter Anderssons nya Passat står öppen titt som tätt. Då visar det sig att när kollegan låser sin bil – öppnas Petters lucka.
Något som ska vara omöjligt enligt Volkswagen.

För ett par år sedan köper Petter Andersson sin allra första nya bil. En grå metallic Passat från Norrlandsbil i Skellefteå. Men bakluckan spökar och öppnar sig när han inte är i närheten av bilen. Verkstaden hittar inte felet och bilens fjärrstyrda nyckel pekas ut som boven. Petter är inte övertygad.

– Jag hade inte nyckeln så till att den borde kunna göra det, säger han.

Filmade händelsen – inte nog för biltillverkaren

En morgon visar det sig att arbetskollegan kan öppna bakluckan med sin nyckel. De filmar vad som händer. Norrlandsbil som gett upp sina försök att laga bilen skickar filmen vidare till Volkswagen.

– Vi har sett filmen men det räcker inte. Det är beklagligt att det påstås ha hänt men det går inte att påvisa genom de undersökningar som verkstaden gjort att det är något fel på bilen, säger Markus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen.

Föreslår att han gör en ARN-anmälan

Enligt Volkswagen är bilen nu ändrad på ett sådant sätt att händelsen inte går att återskapa. Efter samråd med sina jurister råder de Petter Andersson att kontakta allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Petter, som har en film och sju vittnen, är besviken. Han vägrar att godta Norrlandsbils erbjudande om 140 000 kronor i inbyte för en ny bil.

– Det är inget jag tänker lägga på en ny bil igen, med tanke på att jag köpt en bil som det varit fel på sedan den var ny, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer