Tidigare Björklövenspelaren Brock Trotter, 31, kräver ersättning för sin tid i klubben. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Kom aldrig till spel – nu kräver han Björklöven på ersättning

Uppdaterad
Publicerad

I våras värvade Björklöven kanadensaren Brock Trotter, 31, inför Hockeyallsvenskans slutskede. Men Trotter spelade aldrig någon match, och nu yrkar 31-åringen på 270 000 kronor i ersättning från Umeåklubben.

Efter en framgångsrik sejour i Björklöven säsongen 2015/16 värvades Trotter åter till Umeå tidigare i år. Men kanadensaren beviljades inget arbetstillstånd på grund av en ny spärr som det norska migrationsverket satt in gällande arbete i Schengenländerna.

Nu yrkar Trotter via ombud ersättning om 270 000 kronor av Björklöven som i sin tur inte anser att spelaren levt upp till sin del av sitt kontrakt.

– Vi har stor respekt för Brock som ishockeyspelare och människa men i denna fråga har vi helt enkelt hamnat på varsin sida. Det är förstås aldrig roligt när det händer, men vi måste stå upp för det vi tycker är rätt, säger Fredrik Grönberg till klubbens hemsida. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.