Kommunalrådet Anna Frej (S) om Jeld-Wens nedläggning av Vännäs Dörr. Foto: SVT

Kommunalrådet om nedläggningen: ”Det är kännbart”

Uppdaterad
Publicerad

Att Vännäs Dörr lägger ner är ett hårt slag för kommunen. Det är en av de största privata arbetsgivarna och förlorade arbetstillfällen innebär minskade skatteintäkter. Men kommunalrådet är ändå hoppfull om att det ska lösa sig.

På tisdagen kom chockbeskedet om att Vännäs Dörr kommer att läggas ner. Det innebär att drygt 70 personer förlorar jobbet, de flesta av dem bosatta i Vännäs.

-Det är förstås en negativ händelse för Vännäs, det är kännbart. Det är förlorade skatteintäkter och så det mänskliga att det självklart är en tråkig upplevelse att förlora sin arbete  säger kommunalrådet Anna Frej (S) som ändå är försiktigt optimistisk.

Hon fortsätter:

– Efter samtal med många runtom känns det som att det finns en förhoppning om att det ska få att hitta nya arbeten åt dem som förlorar sitt.

Västerbottens landshövding Helene Hellmark Knutsson har hört av sig till kommunalrådet efter nedläggningsbeskedet och har enligt Anna Frej lovat att bistå med hjälp från bland annat Arbetsförmedlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.