Ulf Månsson, kommunchef i Nordmaling. Foto: SVT

Kommunchefen: Glad att inga byggnader farit illa

Publicerad

Kommunchefen i Nordmaling gläds över att storbranden runt Högbränna och Tallberg inte drabbat några fastigheter och tycker att arbetet runt branden fungerat väldigt väl.

På fredag förmiddag kom beskedet att de som evakuerats i samband med branden i Nordmaling får återvända hem. Under förmiddagen har kommunen kontaktat de personer som är skrivna i det evakuerade området och meddelat dem att faran är över.

– Jag är glad att vi kan se att inga byggnader farit illa, säger Ulf Månsson, kommunchef i Nordmaling.

Skogsbränderna i Västerbotten 2018

Gott samarbete

Ulf Månsson konstaterar också att arbetet med att släcka bränderna fungerat väldigt bra. De olika styrkorna från Räddningstjänsten har med hjälp av hemvärn och frivilliga samverkat mycket bra.

– Sen är det många lokala företag som ställt upp med mat och stöd till de som jobbat med släckningsarbetet, vi har haft ett väldigt gott samarbetsklimat tycker jag, säger Månsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västerbotten 2018

Mer i ämnet