Statsbidragen till kommunen minskar när de ensamkommande flyktingbarnen blir färre. Foto: SVT

Vilhelmina kommun har extramöte om besparingar

Publicerad

På tisdagen håller utbildningsnämnden i Vilhelmina ett extramöte om budgeten. Man kan tvingas till besparingar på grund av att statsbidragen minskar när de ensamkommande flyktingbarnen blir färre.

Viveka Abramsson (S) som är ordförande i utbildningsnämnden vill inte diskutera några summor förrän nämnden har hållit sitt möte under tisdagen. Men enligt henne kommer hela Vilhelmina att påverkas av att statsbidragen minskar.

– Vi måste anpassa oss till verkligheten. Vi har till exempel färre elever på språkintroduktion på gymnasiet, då kan vi inte stå med samma personal när vi inte har ungdomar, säger Viveka Abramsson (S) till SVT.

I första hand ska skolpolitikerna diskutera om de ska säga nej till olika satsningar, men det kan bli tal om nedskärningar också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vilhelmina

Mer i ämnet