– Man är rädd för att det kan bli spår i naturen, säger Johan Sandberg, som arbetar på mark och exploatering på Umeå kommun. Foto: TT

Kommunen stoppar cyklister i naturreservat

Uppdaterad
Publicerad

Det har cyklats mountainbike på naturreservatet i Grössjön i Umeå. Därför ska nu kommunen sätta upp skyltar för att informera om att detta inte är tillåtet.

– Förskrifterna för naturreservat säger att man inte får framföra cykel där. Man är rädd för att det kan bli spår i naturen, säger Johan Sandberg, som arbetar på mark och exploatering på Umeå kommun.

Har saknats skyltar

Det är enligt kommunen någon som observerat att personer cyklat mountainbike på området. Därför har man gått ut till cykelklubbarna i Umeå för att informera vad som gäller. Kommunen ska också sätta upp skyltar med information om vilka regler som gäller på naturreservatet.

– Det har inte funnits skyltar tidigare. Då har det inte varit så lätt att veta, säger Johan Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.