Foto: Storuman kommun

Kommunen upprörd – beklagar sig på sociala medier

Storuman kommun har drabbats av skadegörelse som upprör. För att visa hur mycket skadegörelsen drabbar kommunekonomin har kommunen på sin Facebooksida redogjort för vad kostnaden för skadegörelsen hade kunnat gå till i stället.

På sin Facebooksida skriver kommunen att de under den senaste tiden har arbetat med att göra Storuman mer attraktivt, genom att till exempel ställa ut nya utebord på allmänna platser. Men ett av de tillgänglighetsanpassade borden fick inte stå där länge – innan någon hoppade sönder det.

Så här skriver kommunen: ”Igår har någon hoppat sönder det tillgänglighetsanpassade bordet på Storhälla som använts av många turister och besökare i sommar. Bottenstocken på bordet är knäckt och sen har bordet vänts upp och ner.”

De skriver också i sitt inlägg att detta är något som drabbar kommunekonomin och medborgarna och att kostnaden för att köpa ett nytt bord motsvarar samma summa som 86 middagar på servicehuset Tranan eller 102 reflexvästar till förskolebarnen på Gungan, bara för att ta några exempel.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer