– Folk har inte kunnat boka idrottshallar, säger Stefan Hildingsson, fritidschef på Umeå kommun. Foto: TT

Kommunens bokningssystem kraschat

Uppdaterad
Publicerad

Umeå kommuns webbaserade bokningssystem som används av föreningar för att boka idrottshallar har kraschat.

– Det påverkar allt och alla. Folk blir irriterade och förbannade, säger Stefan Hildingsson, fritidschef.

Problemen med Umeå kommuns bokningssystem för förenings- och fritidslokaler har eskalerat de sista två veckorna. Och i perioder har bokningssystemet legat nere helt.

– Folk har inte kunnat boka. Det har tagit oerhört lång tid och flera personer har inte kunnat vara inne på sidan samtidigt, säger Stefan Hildingsson, fritidschef på Umeå kommun.

Intrång i systemet

För några år sedan hade systemet ett intrång. Detta tror man är en av orsakerna till att det nu slutat att fungera som det ska.

– Intrånget har slöat ner systemet. Men det är också en föråldrad teknik och det har inte fungerat till 100 procent på flera år, säger Stefan Hildingsson.

Tillfällig lösning

Att systemet inte fungerat har ställt till stora problem för idrottsföreningarna. För tillfället har kommunen gjort en tillfällig teknisk lösning som man hoppas ska fungera.

– Vi har flyttat över systemet till andra servrar. Vi jobbar hårt med frågan och försöker att fixa det här, säger Stefan Hildingsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.