Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under tisdagen avgörs skidutbildningarnas framtid i Tärnaby

Idag avgörs framtiden för skidutbildningarna i Tärnaby

Uppdaterad
Publicerad
Under dagens kommunfullmäktige i Storuman kommer framtiden för skidgymnasiet och skidakademin i Tärnaby att tas upp.

I januari tog kommunstyrelsens arbetsutskott, med centerpartiet i spetsen, beslut om att gå vidare med nedläggningsplanerna av båda utbildningarna.

Men det fanns oenighet i utskottet och i början av februari reserverade sig både liberalerna och moderaterna mot beslutet.

Moderaternas gruppledare Ulf Vidman sa så här innan dagens kommunfullmäktige.

– Skidakademin tror jag att vi får litet problem att behålla. Den delen är inte så prioriterad eftersom det är så få från orten som går där och den är också en stor kostnad för kommunen. Men när det gäller skidgymnasiet känns det just nu som att alla är för att vi behåller skidgymnasiet, sa Ulf Vidman (M), gruppledare i Storuman.

Liberalerna hoppar av alliansen i protest

Igår, måndag, beslutade sig liberalerna i Storuman att hoppa av alliansen och en orsak var just nedläggningsplanerna av framförallt skidgymnasiet.

– Min uppfattning är att vi ska ha ett skidgymnasium i Tärnaby i fortsättningen också. Ur ett totalekonomiskt perspektiv är det en plusaffär för kommunen och vi vill hellre se hur man kan utveckla vår kommun än att man bromsar sig till framgång, menade Hans-Peter Carlson (L) gruppledare i Storuman.

Vill starta ny skidakademi

När det gäller skidakademin är Hans-Peter Carlson, precis som Ulf Vidman, mer pessimistisk men säger samtidigt att om akademin läggs ner kommer han personligen att arbeta för att starta en ny skidakademi.

Hör mer om hur Hans-Peter Carlson tänker i telefonintervjun ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer