Hör Kondys reaktioner på brevet i klippet ovan. Foto: Privat

Kondy, 83, fick inbjudan till julbord – brevet kom efter 24 år

Uppdaterad
Publicerad

När Kondy Lundström hämtade posten hittade hon en inbjudan till Skellefteå kommuns julbord. Men brevet var nog skickat med snigelpost, för det kom inte fram förrän 24 år efter att det postades.

– Först provade jag ringa numret som stod och tänkte tacka för inbjudan. Sedan såg min son att brevet var jättegammalt, säger Kondy Lundström.

83-åriga Kondy Lundström från Burträsk blev förvånad när hon häromveckan fick en inbjudan till kommunens julbord, för brevet var från år 1994, en händelse som Norran var först att berätta om. Kondy jobbade tidigare för kommunen som skolvaktmästare och inom hemtjänsten.

– Jag blev så chockad av brevet, jag har aldrig blivit bjuden på julbord under mina år på kommunen. Om någon ska anordna en nyårsrevy så går ju den här historien att använda, säger Kondy och skrattar.

”Brevet var så fräscht, inte en fläck”

I brevet stod det även att hennes man var bjuden, men han gick bort 2015, så Kondy misstänkte att det var något lurt.

– Brevet såg så fräscht ut, inte en fläck. Sedan såg min son som var på besök att det var skickat för 24 år sedan. Brevet måste ha kilat fast någonstans under alla år.

Har du fått någon fler inbjudan om julbord sedan media uppmärksammat detta?

– Nej, inte än så länge, säger Kondy.

”Går inte att spåra ett brev med vanligt porto”

Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, säger att de aldrig kommer kunna lista ut varför brevet dröjt så länge.

– Det går inte att spåra ett brev med vanligt porto, ett paket med streckkod går däremot att följa hur det färdas, säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

Hör Kondys reaktioner på brevet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.