Foto: Patrik Samuelsson SVT

Skellefteå konstförening kritisk: ”Det måste finnas något även utanför kulturhuset Sara”

Uppdaterad
Publicerad

Anrika Skellefteå konstförening har ingenstans att ta vägen när konsthallarna lämnar Nordanåområdet för nya kulturhuset Sara. Konstföreningen har länge sökt svar från kommunen om framtiden – men förgäves.

– Vi får inga besked alls, det bara förhalas hela tiden, säger ordförande Elisabet Boman Varg.

Konstföreningen skulle fira 75 år och ha den sista utställningen i konsthallen på Nordanå i början av året. Men den ställdes in på grund av coronapandemin.

Nu vet Elisabet Boman Varg varken om eller när det går att anordna fler konstutsällningar. Hon är tveksam till att föreningen får plats i nya kulturhuset.

Kulturhuset Sara

– Det är skrämmande att lägga ned en fungerande utställningshall. Om den får vara kvar är det bra för alla Skellefteåbor. Det måste ju finnas något även utanför kulturhuset.

Utredning pågår

Vad som ska få plats på Nordanåområdet efter flytten utreds nu. Läget ska enligt kultur- och fritidschef Ingrid Thylin klarna mot sommaren.

– Vår ambition är att vi ska försöka hitta en lösning, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturhuset Sara

Mer i ämnet